Geke’s Zorg & Gezelschap

Jaap Min

 

Overzichtstentoonstelling van de eigenzinnige expressionist Jaap Min (1914-1987). Hij werd geboren in Bergen en werkte daar zijn hele leven. Zijn werk komt voort uit het Bergense expressionisme, maar ontwikkelde zich in een sterk persoonlijke richting. Min legde een opvallende melancholie in het Noord-Hollandse landschap, dat hij schilderde in zware tonen en grove toetsen.

 

 

 

Museum Belvédère ligt in het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij het prachtige Landgoed Oranjewoud.

De vaste collectie bestaat uit twintigste-eeuwse en eigentijdse Nederlandse beeldende kunst met een accent op de noordelijke regio en Friesland.

Het moderne gebouw heeft een natuurlijke plaats in het nieuwe landschapspark; de donkere gevel valt bijna weg tegen de stammen van de bomen. Vanuit het museumcafé heeft u uitzicht op het museumpark met het grand canal, dat de moderne baroktuinen doorsnijdt, en aan het einde daarvan Landgoed Oranjewoud.

 

 

 

 

 

 

 

De schitterende ligging nabij Landgoed Oranjewoud maakt dit museum uniek. Een bezoek aan dit museum in Friesland valt dan ook goed te combineren met een wandeling door het museumpark en landgoed Oranjewoud.

 

Museumcafé

Het museumcafé verbindt de vaste expositieruimte en de wisseltentoonstellingszaal. Hier vindt een ontmoeting plaats tussen museum, landschap, architectuur en historie.

U kunt in het Museumcafé terecht voor koffie, gebak, lunch en borrel.

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur.

 

Toegankelijkheid:

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelers. Het is mogelijk om gebruik te maken van een rolstoel van het museum, neem daarvoor contact op met de baliemedewerkers van het museum.

 

Adres:  Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud. Telefoon 0513 - 644 999

 

 

<< Terug