Geke’s Zorg & Gezelschap

Bloemencorso Vollenhove 2019

 

Huizenhoge praalwagens versierd met honderdduizenden dahlia’s zullen op 24 augustus weer door het pittoreske Vollenhove rijden. Er doen maar liefst 13 wagenbouwgroepen mee.

Vanaf 13.00 uur lopen dweilorkesten door het dorp, afkomstig uit Vollenhove, Stiens en .....zie website..

Vanaf 14.00 start het middagcorso en 's avonds vanaf 20.30 uur begint het avondcorso.

 

Fotoos van 2018

 

Bereikbaarheid Vollenhove

Per auto en openbaar vervoer. Parkeren is gratis op de aangegeven plaatsen.

 

Bezoek voor meer informatie de website van het bloemencorso Vollenhove.

 

Ontstaan

In november 190 schrijven enkele inwoners van Vollenhove een brief aan het gemeentebestuur. Zij willen dat de jaarlijkse kermis wordt aangepast. Deze kermis loopt nogal eens uit de hand door drankgebruik en door ruzies. De meeste inwoners zijn daarom wel klaar met de kermis en willen liever een beschaafd volksfeest voor iedereen uit Vollenhove. Het gemeentebestuur is het daarmee eens en het volksfeest komt er op 31 augustus. De organisatie ervan wordt in handen gelegd van een in 1905 speciaal opgerichte vereniging: de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, kortweg de 4V’s genoemd. In hetzelfde jaar wordt ook de fanfare opgericht.

 

Vollenhove is nooit meer van het corsovirus af gekomen. Daarom kunnen we gelukkig nog steeds genieten van dit prachtige evenement, dat ondertussen is uitgegroeid tot één van de grootste bloemencorso’s van Nederland.

 

 

 

<< Terug