Met Geke kom je er uit

Voor wie?

 

Geke’s Gezelschap is er 

  • voor ouderen die gaandeweg te maken krijgen met mobiliteitsproblemen en toch graag buitenshuis actief willen blijven.
  • voor ouderen jong van geest, maar lichamelijk niet meer zo krachtig.
  • voor ouderen van wie de kinderen – door drukte of afstand – niet in de gelegenheid zijn hun ouders zo vaak te bezoeken als zij zouden wensen.
  • voor ouderen zonder kinderen.
  • als plaatsvervangend gezelschap wanneer kinderen, buren of vrienden op vakantie zijn.
  • als aanvulling op de ondersteuning van familie of bekenden.
  • als uitbreiding van het sociale netwerk met een positieve, stimulerende uitwerking.

 

 

De zelfstandigheid en de eigen wensen van senioren staan bij Geke voorop.

 

Een voordeel is een fris contact van buiten de bestaande patronen, met een andere invalshoek, nieuwe oren voor oude (en nieuwe!) verhalen.

 

Hier vindt u twee voorbeelden van ouderen die uitgaan met Geke’s Gezelschap:

Jeanette

Jeanette is een zelfstandige en ontwikkelde vrouw van 86. Zij was getrouwd met een jurist en woonde een tijd van haar leven in het buitenland. Zelf was zij directeur van een zorginstelling.

Als 86-jarige leest ze nog dagelijks de krant en daarnaast iedere week Vrij Nederland. Een vrije geest en levensgenieter, die tot haar zeventigste nog tennis speelde. Zij heeft een grote belangstelling voor kunst. Zelf deed ze aan schilderen en beeldhouwen. Een wijze vrouw van wie mensen veel kunnen leren. Iemand die meedenkt en discussieert, al dan niet onder het genot van een hapje en drankje.
De laatste tien jaar wordt haar eigen mobiliteit steeds minder. Het verlangen om eruit te gaan en de horizon te verbreden bleef. Dankzij Geke’s Gezelschap kan dat nog steeds. Elke maand pakken we een geschikt weekend voor een uitstapje naar Jeanette’s eigen wens.

Hilda

Hilda is van kinds af aan grootgebracht met zuinigheid en sparen. Als moeder van vier kinderen had ze zelf weinig tijd en geld voor extraatjes. Alles wat er binnenkwam ging naar het gezin en later naar de studie van de kinderen.
Nu bewoont ze als 82-jarige een appartement en geniet ze van uitstapjes. Pas op latere leeftijd merkt ze hoe leuk het is om uit te gaan. Met haar eigen kinderen en soms ook met Geke’s Gezelschap, verzorgde uitjes waar de kinderen haar mee verwennen.
Hilda laat zich graag verrassen met ideeën. Het liefst brengt ze een bezoek aan ‘behapbare’ dorpen en steden met veel historie. Een klein museum, wat wandelen door een dorp of over de stadswallen, wat eten en drinken op een mooie locatie.
Op zo’n dag rijdt om 10.00 uur de auto voor en aan het eind  van de middag is ze weer thuis. Het zijn prachtige dagen waarin ze helemaal tot bloei komt. Eenmaal weer thuis vertelt ze erover aan een ieder die maar horen wil.